dimecres, 4 de novembre de 2009

Quin Merder!!!!

Com a nou estudiant universitari estic patint l'anomenat "Pla Bolonya". No vaig a descriure'l perquè es de tots ben sabut que és o, millor dit, que diuen que és. Perquè el que verdaderament és és un merder. Així de clar, un merder.

Un merder convertit en instrument polític per l'espanyolisme més fastigós. Aprofitant aquesta ocassió, certs polítics han decidit eliminar els nacionalismes centrífugs de les universitats de l'estat. I com aconseguir-ho? Fàcil, eliminat de les carreres aquelles matèries que "generaven" en l'estudiant un "resentiment" cap a Espanya.

Un exemple. A la Llicenciatura d'Història, de cinc anys, el tercer curs es donava exclusivament Història del País Valencià, a més de les optatives i de lliure elecció. Doncs ara ens han eliminat eixe any i, per a que la cosa no fora tant descarada, ens han amuntonat tot eixe curs en una assignatura quatrimestral, on donem vagament i de forma molt imprecissa els fets i processos històrics ocorreguts al nostre país.

Aconseguiràn el seu objectiu, eliminar el sentiment nacional valencià de l'universitat? Jo personalment crec que no, perquè la gent ja sol tindre eixa convicció abans s'arribar, però hi ha una cosa clara, mal en farà, i espere que siga un mal mínim.

El que sí que hem de fer és protestar contra aquestes messures fins a aconseguir la seua anul·lació. Mai no podrem ser professionals qualificats, historiadors decents de manera clara, si desconeixem d'un mode tan brutal la nostra història. Ja no és sols una qüestió nacional, sino moral i personal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada