dimecres, 26 de maig de 2010

"Valencians, sou i sereu espanyols de segona"

Ahir, dimarts 25 de maig, Zapatero va fer unes declaracions a que mostren el futur camí centralitzador que esta prenent el PSOE i que contradiu una de les bases que "suposadament" els socialistes sempre han defès com a seua, el federalisme. Ací teniu algunes de les seues perles:

"S'ha acabat la fase d'autogovern de les Comunitats autònomes"


"(l'Estat d’autonomies) ha assolit un alt grau d’autogovern, (...) ha desenvolupat de manera raonable el finançament autonòmic, (...) i ha obert un camí que cal completar amb cooperació i participació de les CC.AA en el conjunt de les tasques estatals"

“És a dir que hem culminat la fase de l’autogovern i hem de fer una fase de cooperació perquè el conjunt del sistema i del model funcioni molt millor en els àmbits que tenen a veure amb la gestió dels recursos públics”

“la major part de la despesa pública està en mans de les CC.AA, (...) i la meua convicció que tan les CCAA com les corporacions locals tenen en estos moments una actitud de cooperació lleial per a aquest objectiu fonamental de reduir el dèficit i sanejar els comptes públics per a una recuperació sostenible. Espere que esta voluntat de cooperació es vegi en el pròxim Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF)”

“En definitiva, hem culminat una fase d’autogovern i de finançament autonòmic i necessiten fer un camí de cooperació, coparticipació i corresponsabilitat en el conjunt dels assumptes públics”


Segurament ara vos preguntareu: com m'afecta a mi, habitat d'una C.A, la nova política de Zapatero? Com m'afecta a mi com a valencià? Com que Zapatero és l’expert mundial en parlar de mode confús, vos oferisc una traducció del seu significat respecte dels valencians:


  • · Els valencians continuareu siguent, per a sempre, una autonomia de segona, sense ninguna de les atribucions que ens pertocarien fent cas dels requisits establerts per la seua Constitució.
  • · Els valencians continuareu patint l’espoli fiscal de l’Estat Espanyol, que cada anys costa a cadascú de nosaltres uns 1203 euros.
  • · Els valencians continuareu pagant obres inútils en comunitats estranyes i llunyanes, autovies en les que el trànsit es mínim, línies de l’AVE deficitàries, investigacions rocambolesques (com la polèmica investigació andalusa sobre l’excitació del clítoris!)...


Eixa, senyors, és la nova política (encara que de nova no té res...) dels socialistes espanyols. I com a demostrat reiteradament la història recent, si el PSOE es re-centralitza, el PP aposta i apostarà a l’uniformitat central total. El fi de les autonomies. El retorn de l’Espanya “Una, Grande y bien castellana”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada