dilluns, 28 de juny de 2010

Administració i Valencià

Molts, per no dir tots, dels que hem decidit viure una vida plena en valencià, en el moment d'adreçar-mos a l'administració per qualsevol tràmit ens trobem amb problemes per a mantindre la nostra decisió.


Qui de nosaltres no ha sentit mai en boca d'un empleat de l'administració eixes maleides paraules "háblame en cristiano", mentre te mira en cara de superioritat i de menyspreu?


És com si eixes persones visqueren allunyades del carrer, del poble. No entenen que la gent puga parlar en un idioma que no siga el seu, i el que és més increïble per a ells, que eixe idioma siga oficial!!! Ells, funcionaris d'una administració bilingüe i que, per tant, tene que saver tant el valencià com l'espanyol.


Per esta com per altres causes és necessari que totes i tots firmeu el MANIFEST A FAVOR DEL CONEIXEMENT DEL VALENCIÀ PER A L'ACCÉS A UN LLOC DE TREBALL DE LES ADMINISTRACIONS VALENCIANES  que suposaria que tots els valencians i valencianes, parlen una o altra llengua oficial, es troben en igualtat de condicions a l'hora de tractar amb l'administració per a fer qualsevol tràmit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada