dimarts, 1 de juny de 2010

El PP i el Tribunal Constitucional

El PP, que s’autoproclama irònicamet com el partit i l’assegurança de l’estabilitat i de la pau a l’Estat Espanyol, durant els últims anys ha encetat una nova estratègia política, la de convertir el món judicial en una altra branca de la seua política. Ara mateixa el Tribunal Constitucional té recursos d’anticonstitucionalitat sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la Llei de Matrimoni entre persones del mateixa sexe, l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania i la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària del Embaràs.


Esta estratègia maquiavèl•lica de traslladar tots el fracassos que té al Parlament té com a objectiu, entre altres, aplaçar les decisions de l’actual govern esperant. No pensen en el bé de l’estat, sinó en el seu bé, en el partidista.


Açò és símptoma de la malaltia que pateix un gran sector de la dreta espanyola, que s’identifica en el PP: no entenen que a la democràcia guanya la majoria, i si ells no són la majoria, malament anem. I tot recurs disponible per a tombar decisions democràtiques, bo és. Estes pràctiques, impensables a la resta de democràcies europees, fan que la dreta continental mire amb mals ulls als seus homòlegs espanyols.


Però n’hi ha un altre efecte, molt més terrorífic.


Judicialitzar la política. A fer punyetes la separació de poders. Por tinc de que el PP es faça en el poder de l’Estat Espanyol, controlant el poder judicial, l’executiu i el legislatiu, controlant Estat, jutjats, autonomies, la Moncloa, diputacions, ajuntaments, ... tot òrgan i institució de poder i decisió . Eixa situació igualaria l’Estat Espanyol amb els estats totalitaris, tant els del passat com els actuals. La mort de la democràcia. La creació de l’Estat Popular Espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada