dimarts, 7 de setembre de 2010

PSPV i el Sistema

Al PSOE valencià hi ha una divisió entre els que volen governar la Generalitat i els que no volen. Hi ha un sector ample, i majoritari, o almenys que controla l'aparell, que considera un perill per al partit governar la Generalitat, ja que com no és possible fer-ho amb majoria absoluta, ho hauria de fer, per començar, amb els partits de l'antic Compromís, BLOC i EUPV. Per tant, això significaria obrir el meló al País Valencià, un lloc que de moment és un oasi polític. I això significaria un altre front obert amb l'Estat i un problema per al PSOE estatal.


Tot i que hi ha eixe sector gran i amb poder de decisió que no vol que el PP perga la majoria absoluta al País Valencià, la sucursal valenciana del PSOE intenta fer uns bons resultats a les eleccions valencianes per mantindre una bona bossa de votants que després puguen sumar per a aconseguir guanyar les eleccions estatals i molts ajuntaments. És un equilibri que només funambulistes com Lerma, Císcar i companyia practiquen amb prou facilitat i naturalitat per a que no se'ls desmuntara la paradeta.


En el moment que el PP perga la majoria absoluta al País Valencià, el PSOE es voria obligat a decidir què fer: dir sí a governar amb BLOC i EUPV, perillós per a l'oasi valencià i obrir un altre front nacionalista a l'Estat. I dir no a governar amb ells i deixar que el PP governe en minoria (UPN), com va passar a Navarra, també pot ser molt perillós i dexar-los en evidència davant de desenes de milers de votants que els abandonarien immediàtament. I el País Valencià, amb la seua importància demogràfica, geogràfica i econòmica, no és ni Navarra ni Balears.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada