divendres, 22 d’octubre de 2010

PSOE, PSPV i ILPs

El PSOE cada vegada degrada més la seua suposada democràcia. Ara les Iniciatives Legislatives Populars que aconsegueixen les firmes suficients (150.000 de sobra) poden ser obviades si no agraden al "Gobierno". Realment s'hauria de fer una auditoria a la seua "Constitución".

Però, davant la confiança que em desperta l'Estat Espanyol i ja que són majoria, els propose que facen una Constitució a la seua mida. Ja que l'actual va estar condicionada, des del seu punt de vista, pel sentiment de culpa de la repressió franquista. I pel que sembla això inclou també a la gent del PSOE. Per tant estaria bé que feren una nova Constitució, sense "tapujos" i mostraren els seus veritables anhels. Si cal que es carreguen les autonomies que ja han adquirit "massa poder", que ho facen. Si les llengües, que competeixen amb el castellà, han d'ocupar un lloc anecdòtic, només per fer veure que Espanya és un país obert i que respecte la diferència, que ho facen. Fora totes les hipocresies. 

Finalment els valencians, que vivim i sentim com a tals, hem de passar comptes amb el  PSPV. Saber quin és el seu punt de vista i que siguen conseqüent. Si tenen que discrepar amb el PSOE, que ho facen, si tenen que ficar-se dòcils i servils davant Zapatero, com ens tenen acostumats, que ho facen. Si és aixina, que es lleven la careta de disfressa hipòcrita de federalisme valencianista, que encara hi ha sociata poc enterat que defén, i la canvien per l'espanyolisme autonomista de baixa volada. 

Amb aquesta acció del "Gobierno" és un moment adequat per a fer-ho. Per mostrar-se sense carassetes. Ja no és tracta sols de defensar el valencià si no també la llibertat individual de mirar la programació que es vulga. Els raonaments per una societat més lliure i oberta estan de la nostra part. Per tant és hora que el PSPV es mulle de forma contundent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada