dimecres, 20 d’abril de 2011

Amagar el problema (i el cap baix l'ala)


"L'himne espanyol sol fer mal a les orelles sempre, 
però aquesta vegada sembla que ho farà en més d'un sentit."


Això és el que pretén hui fer la Real Federación Española de Fútbol (amb el consentiment i acceptació del Govern) davant de la xiulada que patirà l'himne espanyol a Mestalla, mitjançant una potència de so brutal per amagar els rebuig que genera. Volen evitar el que va passar també a Mestalla fa 2 anys, quan l'Estat Espanyol quedà en evidència davant l'opinió internacional i que, entre altres coses, comportà la destitució del cap d'esports de RTVE per manipulació i el ridícul esperpèntic mundial d'un Estat que no accepta la realitat i intenta ocultar-la.

Eixa és la seua solució: amagar el problema. Davant de la immensa quantitat d'espectadors d'arreu del planeta que estaran veient el partit, una megafonia excedida de decibèlics farà tronar l'himne més enllà d'allò suportable per l'oïda humana. S'ho tenen ben guanyat: Spain is pain. Tota una lliçó de comportament democràtic en ple segle XXI, al nivell de l'Alemanya Nazi o, sense anar més lluny, de l'Espanya del Generalísimo Francisco Franco, progenitora del no tant diferent Estat Espanyol actual.

Tal volta el so de l'himne arribe al Valle de los Caídos i el caudillo Franco es remugue de plaer en la seua faraònic tomba. Almenys tinc la seguretat de que si alça el cap s'hostiarà contra la tapa del taüt. Trobe que és una bona metàfora per acabar estes línies. Sols falta que cadascú siga responsable de repartir els papers que pertoquen

(De pas, recorde aquella pancarta que el 2009 el Bloc Jove, JNC i Egin desplegàrem a Mestalla. Cada volta que la veig un somriure recorre el meu rostre per aquell xicotet (i a la seua volta tan gran) desafiament.)


We are nations of Europe
Goodbye Spain!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada