dissabte, 26 de novembre de 2011

Dinastia Borbó vs Dinastia Magnus

Al principi, al veure l'enllaç de la notícia en el compte social cibernètic d'un conegut meu m'ho havia pres a conya. Però no, és verídica: "Zarzuela pide retirar el uniforme de un personaje de videojuego que se viste como el rey". Nyas coca, monarquia al canto

Nou "look" reial de Magneto al videojoc
  
Per aquells poc familiaritzats amb el món del còmic marvel·lià, haveu de conèixer que tota la polèmica arranca amb la publicació del crossover de Marvel conegut com "House of M" (Dinastia de M), on els mutants governen sobre la humanitat i al capdavant seu es troba el rei Erik Magnus, el famós Magneto dels X-Men. Sense entrar en majors detalls i per evitar spoilers innecessaris, al llarg de les pàgines  dels diferents còmics que completen el crossover podem veure al cabdill mutant Magneto i la seua família reial amb principescs uniformes de gala, decorats palatins i demés coses que caracteritzen a les monarquies europees. És ben fàcil deduir que els dibuixants nord-americans, desconeixedors de les peculiaritats i característiques reials al no conviure al seu país amb això conegut com “Monarquia parlamentària”, a l'hora d'inspirar-se per fer els seus dissenys, ho feren en els vestits cerimonials del Cap d’Estat espanyol.

Aspecte borbònic? Com a molt austriacista...
  
Ací el primer enfrontament entre els Borbons i la Dinastia Magnus. El 2005, Marvel va publicar “The Pulse: House of M Special Edition”, amb format de revista del cor per fer-li publicitat a “House of M”. A la portada original apareixia Magneto amb el mateix vestit, fons i posat que Sa Altesa JuanCa a una de les seues fotografies institucionals amb l’uniforme militar de gala, i després d’una denuncia de la Casa Reial, s’aconseguí que es modifiqués la portada. No obstant això, torna la vella polèmica, ara al món del videojoc i pel mateix vestit.

Erik Magnus I d'Ibèria, conegut com el Magnètic
  
Amb un monarca així, amb aquesta planta i figura, sí que donaria gust assistir als plenaris i veure la foto institucional que presideix totes les sales de plens de l’Estat, a veure si aprenen eixos novells bascos de Bildu i deixen de posar fotocòpies en blanc i negre de Sa Altesa JuanCa. Perquè entre la campetxania del Borbó i el poder magnètic de Magnus, jo sóc un ferret atret.3 comentaris:

  1. "pa" xafats els Borbons, que no tenen res millor per intentar tapar (o minimitzar) el cas Urdangarín que denunciar un videojoc XD

    ResponElimina
  2. el pròxim joc serà: Los sims X: Urdangarín. Construeix la teua propia banca.

    ResponElimina