dilluns, 12 de desembre de 2011

El 15-M d'Algemesí contra el Consell dels 13

O això és el que es desprèn després de pegar-li una miradeta al grup de facebook autoanomenat "15M algemesi". Però no el Consell dels 13 que fou l'òrgan màxim dels Agermanats valencians allà pel segle XVI, ni contra els 13 que fundaren el Bloc d'Estudiants Agermanats fa 27 anys a la Universitat de València. Parlem, ni més ni menys, del Consell de les 13 famílies d'extraterrestres reptilians que segons certes teories de la "Consparanoia" mundial governa el món, entre elles els clans familiars dels "Kennedy" o dels "Rockefeller", i amb la col·laboració de la Conferència Bilderberg, la Companyia de Jesús, l'Ordre Templària i els Illuminati, tots ells clavats en el torrat de la dominació completa de la Humanitat.*

Vist a la secció de fotografies del facebook de "15M algemesí"

Deixant de banda el demencial brainstorm que m'acaba de passar pel cap gràcies a l'esquema piramidal "consparanoic" ("Si els Kennedy són alienígenes, qui manà l'assassinat de J.F.K., una facció rival dels reptilians o una altra espècie exoterrestre invasora?"), tornarem a l'assumpte local. Vaig descobrir aquest grup gràcies al perfil social d'un militant del PSOE local, que havia compartir al seu "mur" un enllaç dels anteriors. Primerament, em va sorprendre "l'existència" d'una assemblea del 15M a Algemesí, fet que desconeixia, perquè mira que hauré mirat i remirat tant pel poble com per la xarxa, però d'activitats relacionades amb aquest moviment social a Algemesí sols coneixia el debat al voltant seu que organitzà l'Assemblea de Joves d'Algemesí el juny passat o la concentració al Parc Salvador Castell la vespra de les eleccions autonòmiques i locals. 

Açò ja em feia dubtar sobre l'autenticitat d'aquest 15M local, que acabà per ensorrar-se completament al fer una mirada més completa i detinguda al seu "mur" i les sospites es compliren, darrere de "15M algemesi" hi havia una organització aliena a "Democracia Real Ya" i al moviment de base social, però el que va ser tota una sorpresa fou reconèixer la seua identitat: "Movimiento Zeitgeist Algemesí".


Si em demanaren una explicació de què és i què vol (realment) aquest moviment, sent sincer, he de dir que m'és impossible, massa heterogeni com per simplificar-ho a unes poques paraules, tot i que trobe prou encertades les definicions de "neotecnòcrates"anarcotecnòcratesque se'ls donà inicialment, heretades del Projecte Venus, partint de les teories de l'economia basada en recursos i de l'escola tecnocràta americana. Aquest moviment naix a partir del documental "Zeitgeist: Addendum", el segon d'una sèrie de documentals convertits en tot un paradigma de la Consparanoia erigida en "vera paraula" gràcies a la reiteració de tòpics, de teories de la Conspiració i a la falsa aparença de documental científic, tot englobat dins de la dinàmica post-moderna que relativitza la realitat i la seua visió, però dut a l'esperpèntic. 

Personalment, com a partícip actiu d'eixes tasques humanes conegudes com Història i Arqueologia, al visionar la primera part de "Zeitgeist: The Movie", sobre religions, politeisme i cristianisme, al principi m'ho vaig prendre com una paròdia dels documentals profesionals, però la broma resulta ja massa llarga, utilitzant, per exemple, com vàlides les teories de James Churchward (1851-1936), recordat per ser l'inventor del continent perdut de Mu (per si no tinguérem prou amb l'Atlàntida perduda). Amb l'agradable malícia que té la ironia, el Moviment Zeitgeist ha convertit a Jacque Fresco (fundador del Projecte Venus) i Peter Joseph (pseudònim del director dels pseudo-documentals Zeitgeist) en Messies post-moderns, amb milers i milers de seguidors arreu del món que segueixen ferma i cegament les seues idees, com les religions monoteistes que tant critiquen, tot i que s'ha de dir que darrerament s'estan distanciant el Moviment Zeitgeist de Fresco i el seu Projecte Venus.Així, resulta que tenim un moviment molt minoritari al nostre poble, amb una capacitat quasi nul·la per captar nous membres. Mentrestant, a l'Estat Espanyol sorgeix un moviment social, el 15M, que atrau molta gent desencantada amb l'actual situació política, econòmica i social. Un pastís massa deliciós per a moviments que cerquen augmentar el seu nombre i, de fet, a l'Assemblea del 15M de València no era gens estrany veure banderes amb el símbol del Moviment Zeitgeist, però aquella gegantesca olla a pressió, on convivien anarquistes, comunistes, independentistes i unionistes, i amb tota aquesta fauna competint per fer-se amb el control d'aquell Pnyx contemporani i les seues comissions, es convertí en una tasca massa difícil per als neotecnòcrates i conspiracionistes, tot i que aconseguiren dificultar molt el procés assembleari, com ja va denunciar a la web de kaosenlared.net Nega, del grup musical "Los Chikos del Maíz". Però Algemesí és diferent, la inexistència d'una vertadera assemblea del 15M local els obri les possibilitats de transvestir-se, firmant com "15M algemesi" i no com "Algemesi Movimiento Zeitgeist", manipulant la marca estatal d'aquella #spanishrevolution per fer-la servir d'altaveu de les seues idees, en molts punts properes a les tesis de l'ultra-liberalisme nord-americà.

______________________________________

4 comentaris:

 1. Estàs!! Zeitgeist en Algemesí..i què més? xDD
  jajajjaja

  ResponElimina
 2. Ja tardava el teu comentari, heheh

  I jo que pretenia escriure una cosa simple i curteta, i mira quin totxo he acabat fent. XD

  ResponElimina
 3. wolaaaa !! soc el administraor del 15 m algemesi bueno un dels administraors no te res a vore zeitgeist algemesi en 15 m yo soc un dels portaveus del 15 m algemsi y el portaveu de zeitgeist es un atre y avegaes ens ajudem pero no mescleu !! salut !!

  ResponElimina
 4. I quines activitats més enllà de les facebookeres, dueu a terme? Hi ha cap assemblea del 15M local? O sols utilitzeu la marca?

  ResponElimina